Τι θα συνέβαινε αν εξωγήινοι εισέβαλλαν και κατακτούσαν τη γη;

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΙΔΕΕΣ

Τι θα συνέβαινε αν εξωγήινοι εισέβαλλαν και κατακτούσαν τη γη;

Άκουσα σε ένα podcast τη φράση “Ας ελπίσουμε αν έρθουν ποτέ εξωγήινοι να είναι πολιτισμένοι σαν εμάς και να μη μας αφανίσουν”. Αλήθεια;
Αν έρθει στη γη εξωγήινος πολιτισμός θα είναι ένας πολιτισμός πιο αναπτυγμένος από εμάς, τουλάχιστον τεχνολογικά, για τον οποίο θα είμαστε άλλο είδος.
Εμείς σαν άνθρωποι πως αντιμετωπίζουμε τα άλλα είδη;
Σαν αποθήκες πρωτεϊνης και λιπαρών. Τα εκτρέφουμε για να τρεφόμαστε από αυτά, εκτός αν είναι γλυκούλικα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες. Όλη τους η ύπαρξη και το νόημά της εξαντλείται στο να μας γεμίζουν το στομάχι.
Μέχρι κάποιο είδος να φτάσει στα όρια εξαφάνισης, όπου τότε με υπερβολική έπαρση θα προσπαθήσουμε να το “σώσουμε”.
Και δε βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω, κι εγώ κρεατοφάγος είμαι.

Αν λοιπόν οι εξωγήινοι μας δουν σαν πηγή τροφής, θα τη βγάζουμε στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο σε μικρές αποθήκες, όπου θα γεννάμε τα παιδιά μας και θα μας τα παίρνουν αμέσως, για να τα σφάξουν μπροστά μας, γιατί θα ‘χουν
“πιο τρυφερό κρέας”.

Ας πούμε όμως πως οι εξωγήινοι μας αντιμετωπίσουν σαν άλλο είδος μεν, αλλά σαν νοήμον είδος δε, δηλαδή είδος ικανό να κάνει εργασίες.
Σαν άνθρωποι τι κάναμε όταν ανακαλύψαμε νέους κόσμους;
Στην πρώτη περίπτωση οι εξωγήινοι θα έρθουν στη γη για τους πόρους της. Τότε θα μας κατασφάξουν όλους και θα αποικίσουν τον πλανήτη μας. Ένας από αυτούς θα ερωτευτεί μια 15χρονη γήινη, την Νοκαχόντας ας πούμε, θα γράψουν διηγήματα για αυτό και θα γυρίσουν μια δακρύβρεχτη ταινία, ελάχιστοι επό εμάς θα επιβιώσουν και μετά από 300 χρόνια οι εξωγήινοι θα μετανιώσουν.
Λιγοστοί απόγονοί μας θα φτιάξουν μια αλυσίδα φάση starbucks και θα ζουν ανάμεσα στους εξωγήινους σαν ίσοι.

Στο άλλο σενάριο τώρα, μπορεί οι εξωγήινοι να μη θέλουν τους πόρους της γης, αλλά εμάς σαν εργατικά χέρια.
Σε αυτή την περίπτωση, διαφορετικές ομάδες των εξωγήινων, θα αποικίσουν διαφορετικές περιοχές της γης, κόβοντας τη γη σε σύνορα όπως τους αρέσει, προκαλώντας μάχες μεταξύ των γήινων που ξαφνικά θα βρεθούμε μπλεγμένοι σε κοινά κράτη με ανθρώπους άλλων εθνών, σε ένα νέο Απαρχάιντ.
Σκέψουν έναν Χρυσαυγίτη στη Θράκη που ξαφνικά θα βρεθεί συμπολίτης με έναν φασίστα Τούρκο σε ένα νέο κράτος, που θα εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη ως την Άγκυρα, γιατί έτσι θα έχουν επιλέξει οι εξωγήινοι.

Τους περισσότερους από εμάς θα μας στιβάζουν σε διαστημόπλοια, όπου θα κοιμόμαστε, θα κάνουμε τις ανάγκες μας και θα τρώμε, όλα στον ίδιο χώρο, γυμνοί, γεμάτοι ιούς.
Κάποιοι από εμάς θα πηδάνε έξω από τα διαστημόπλοια, τα κεφάλια τους θα εκρήγνυνται και οι εναπομείναντες θα τους γράφουμε ποιήματα και επαναστατικές ωδές.
Όσοι από εμάς θα επιβιώνουν στο ταξίδι προς τον πλανήτη τον εξωγήινων θα πουλιόμαστε σαν σκλάβοι, θα μας βιάζουν, θα μας βάζουν να δουλεύουμε εξαντλητικές ώρες και θα μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμη εργατική ύλη.
300 χρόνια μετά οι εξωγήινοι θα έχουν μετανιώσει, θα μας ελευθερώσουν, αλλά ακόμα θα μας αντιμετωπίζουν σαν υποανάπτυκτα ζώα.
Αφού θα είναι τεχνολογικά πιο εξελιγμένοι, θα έχουν χάσει αρκετή από τη σωματική τους διάπλαση, μιας και δε θα χρειάζεται να κάνουν πολλές χειρονακτικές εργασίες.
Έτσι εμείς, με την καλύτερη φυσική μας κατάσταση, θα είμαστε καλύτεροι στα σπορ από αυτούς, θα πηδάμε ψηλά και θα τρέχουμε πιο γρήγορα, οπότε κάποιοι από εμάς θα ξεφύγουν από τη φτώχια, θα γίνουν πλούσιοι και διάσημοι και θα ζουν σαν ένα με τους εξωγήινους.
Τότε οι εξωγήινοι θα είναι περήφανοι που θα εκλέξουν τον πρώτο γήινο πρόεδρο της δημοκρατία τους.

Κάποιοι αντίπαλοί του θα τον κατηγορήσουν πως είναι Χριστιανός και δεν έχει ασπαστεί την θρησκεία τους, αλλά αυτός θα πηγαίνει στους ναούς των εξωγήινων και στις τελετές τους, για να τους δείξει πως είναι ένας από αυτούς 100%.
Εμείς σαν  ελεύθεροι πλέον, αλλά πιο φτωχοί, θα ζούμε σε γκέτο, θα φτιάχνουμε συμμορίες και θα μας κατηγορούν, οπότε θα σκοτώνουν πολλούς από εμάς άνετα στο δρόμο, ενώ τότε θα φτιάξουμε μια νέα μουσική, τη Ταπ ας πούμε, όπου θα ξεκινήσει σαν ήχος καταπίεσης και επανάστασης αλλά γρήγορα θα ενταχθεί στην ποπ κουλτούρα των εξωγήινων, θα βγάζει λεφτά και σιγά σιγά θα χρησιμοποιείται για να υμνεί τους κώλους των πιο γυμνασμένων γήινων γυναικών και τα ναρκωτικά, με κύριο εκπρόσωπό της, τον Κνουπ Ντογκ.
Όσοι από εμάς ασχοληθούν με αυτή τη μουσική θα ζουν σαν ίσοι προς ίσοι και αυτοί με τους εξωγήινους.

Έχοντας γεννηθεί σαν παρίσακτοι και περιθωριοποιημένοι θα διψάμε τόσο για λίγη αποδοχή, που αρκετοί από εμάς, θα αρκούνται στο ρόλο ενός θεάματος, ενός δρώμενου, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους εξωγήινους και να τους αποδεχτούν ανάμεσά τους.
Τέλος, ο πρώτος γήινος πρόεδρος, έχοντας ενταχθεί πλήρως στην κουλτούρα των εξωγήινων θα διατάσει επεκτατικούς πολέμους προς πιο αδύναμους πλανήτες, με σκοπό τη συγκομιδή πόρων και νέων φτηνών εργατικών χεριών.

Και μετά από πολλά χρόνια, όλοι μαζί, σαν ίσοι προς ίσοι, θα κάνουμε σκληρή αυτοκριτική για το παρελθόν μας, όσο υπογείως θα κατασκευάζουμε νέες δικαιολογίες προς τη συνείδησή μας, ώστε να το επαναλάβουμε, σε διαφορετικά πλαίσια και context όμως, σε έναν τραγικά ειρωνικό κύκλο της ζωής.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που δε θα ήθελε οι εξωγήινοι να είναι πολιτισμένοι σαν κι εμάς, να μας μοιάζουν!

Facebook Comments
(Επισκέφθηκε 200 φορές)
Hobo with a pen

Hobo with a pen